Monday, June 9, 2014

CARI PIKAT TEKUKUR ( BALAM )

Setelah 2 ekor pikat saya mati, akibat digigit biawak and doggy.
sekarang saya sedang mencari 2 PIKAT TEKUKUR.
harga dan photo/video kirimkan ke email saya
tekukurku@gmail.com

Thursday, August 15, 2013

Taiko Kampung Cijambe

Hello Dear...
How Are You ?
Lama tidak update blog ini,
sebab very busy at Office lah...
Slow2 we will back again...
Raya ini kembali ke kampung saudara di Cijambe.
Setelah puas makan ketupat lebaran and berbual dengan sanak keluarga,
tiba waktunya berbual dengan Burung Hutan kat Kawasan kampung.., ahahahaha...
Salam dari Jaka for you All BH Cijambe....
Are you Okay ???
Pap..papp...pappp, melayang dua tiga ekor BH Kawasan Cijambe,
of course OKAY lah tuh....
Turunkan Shadow sebagai pimpinan utama pikat kali ini.
5 Menit berlalu, Shadow mulai buka suara, semakin keras dan keras suara shadow..
panggil.., panggilll...
BH kat kawasan sudah tidak tahan dengan lolongan shadow.
Merapat 3 ekor BH sekaligus kat pokok depan laman.
Semua BH tunjuk taring dan kebolehan..
Suara tajam, rapat, and suara kasar...
Suara tajam and rapat pergi entah kemana,
tinggal suara kasar berhadap dengan shadow...
Lama juga BH ini nak terjun.
15 menit berlalu, barulah BH ini landing kat Laman.
Round round... dengan gagah perkasa,
pukul pikat, round and coba pukul lagi,
pikat pun balas, pap..pap..., suara beradu...
cut of strory...
akhirnya BH Suara kasar lock and down. GAMEEEE OVERRR...

ini rupanya MUDA LIKE GENGSTERRR...

Monday, August 5, 2013

My Sifuuu Bang Azmi and Tombe Champion ( best of the best pikat )

Bulan penuh kejutan.
Dibulan yang suci ini, dan dibulan yang di sucikan bagi kita umat manusia.
Hati ini serasa sangat risau, dengan sebuah Pengumuman.



Pertemuan tidak ada yang tahu, Perpisahan tidak pula ada yang bisa menolak.
Selama 2 tahun rasanya, saya sudah mengendal pribadi sifuuu Azmi dengan pikat tombee.
Walaupun selama ini saya tidak pernah bertatap muka, hanya bersapa and comment di blog ini.
Tapi hati sudah merasa bang Azmi sebagai saudara sendiri.
Sedih memang hati ketika, Bang Azmi tidak beraktivi pikat lagi ( pencen pikat ).
Maybe..., bang Azmi jualah yang tahu pasti, penyebab dan alasan untuk berhenti memikat.
Support and doa kami buat bang azmi..
Bravo Bang Azmi...
Bravo Tombee...
Some day ..., i will visit bang Azmi to Malaysia.

Sunday, May 26, 2013

Gerimis Mengundang

Minggu ini, plan main jauh sikit.
waktu tempuh 2 jam.
lokasi kawasan tambak ikan dan sawah.
pendek cerita,
BH kawasan ini terkenal garang dan pantang mundur.
Hujan pun BH kawasan ne tetap layan pikat..., garang betulllll....
hasilnya 4 Taiko bungkussssss....
enjoy watching...
Cerita lucu...,
sewaktu pergi ke kawasan ini, 2 kali roda kereta ( motor )
gemboss ( bocor )...
sempat mampir untuk service kereta...

Service Kereta untuk yang ke dua

 
Taiko One


Taiko Two

Taiko Three

Taiko Four
link vidoes ( sorry problem upload to blogspot )
http://youtu.be/q5RZPlifdW0
http://youtu.be/dqsqwyZf4Yo
http://youtu.be/qZzPORj1FKk
http://youtu.be/uw9CHgW-lJE 

Monday, May 13, 2013

Taiko Kopi O...

Sepekan sibuk di office...
hujung mingguuu uenakkknya opo yo ?
the answer is.....MIKATTTTTTTTT...lah....ahahahaha...
jika tidak pergi memikat dalam 1 pekan rasa-rasanya sudah sangatlah lama...
kaki pikat diseantero jagat juga mengalama sindrom yang sama..
betul betul betul betul...( upin & ipin )...ahahaha...
pepagi dah start kelokasi yang sudah di impikan tadi malam,
hmmmm..., dah sampai lokasi rupanya,
meriah sungguh lokasi yang satu ini.
tepat di lereng bukit, kawasan yang tidak terlalu panas dan banyak pokok-pokok
and sangatlah digemari burung kawasan seperti ini.
pokok jagung and singkong dominasi ditaman sama penduduk lokal.
Guk 1... dekat tepi jalan sudah menawan hati tuan jaka.
sebab kerjanya lambung guk dan tekan rapat.
tanpa nunggu lama lagi, cari laman, turunkan Shadow.
15 menit shadow dengan sabar dan sangat sabar untuk menunggu taiko ini turun.
zeng..zeng...,
akhirnya lompat tepat depan laman.
nguku mencoba masuk...
pendek cerita tapau..
Ih...., tidak hansem rupanya, tapi ta pe lah...
( pertimbangan lambung guk ok, body cukup, game ok )
simpan dulu kasih bedak, hansemlah tu nantinya...

( sorry gambar error upload to blogs, tapi video lihat di youtube...)
masuk ladong and sambung next...weeek...